Bertel O. Steen Power Solutions AS ( BOS Power ) styrker sin ekspertise og udvider sit sortiment af energiløsninger til industri og samfunds kritisk infrastruktur igennem køb af det svenske firma Elektromatik Power Generation AB. Gennem overtagelsen fortsætter BOS Power sit fokus på energiforsyningssystemer og styrker sin position indenfor dette område.

Bertel O. Steen Power Solutions har været en distributør af MTU’s produkter og løsninger siden 1969, og fra 2020 udvidet dette til at gælde for hele Norden.

Købet af Elektromatik var et strategisk vigtigt skridt i opbygningen af ​​den nordiske forretning. Elektromatik vil blive integreret i Bertel O. Steen Power Solutions’ nordiske organisation. Virksomheden blev grundlagt i 1972, og er en svensk aktør indenfor energiløsninger. I 2019 havde virksomheden en omsætning på ca. SEK 66 millioner og 22 ansatte.

Købet vil sikre BOS Power en position som en førende aktør indenfor leverancer af energiløsninger til f.eks hospitaler, datacentre, aquakultur og industri. Elektromatik vil tilføre BOS Power kompetencer som systemintegrator med særlig ekspertise indenfor levering af industrielle energiløsninger og nødstrømssystemer. Virksomheden kan således tilbyde produkter og løsninger indenfor hele ydelsesområdet.

Løsninger til fremtiden

Det forventes, at udviklingen af innovative hybrid-energisystemer såsom microgrid-anlæg med vedvarende kilder såsom vind- og solenergi-, diesel- eller gasgeneratorer og batteriteknologi vil spille en vigtig rolle for kunderne i fremtiden. Resultatet er et endnu stærkere tilbud baseret på Elektromatik’s og MTU’s førende produkt- og løsningsportefølje kombineret med Bertel O. Steen Power Solutions tilstedeværelse i regionen.

– Vores nordiske satsning i leverancer af energiløsninger kræver yderligere ekspertise, siger Ove Johan Solem, administrerende direktør for BOS Power og uddyber:

– Elektromatik har omfattende ekspertise indenfor nødstrømsområdet og tilbyder både standardiserede og kundetilpassede løsninger. Elektromatiks erfarne medarbejdere og deres produktsortiment og løsninger supplerer BOS Power på en meget god måde.

 

Ove Johan Solem, CEO at BOS Power

Ove Johan Solem, administrerende direktør for BOS Power

 

Yderligere vækst

Videre vil virksomhedens store serviceorganisation i Norden, der består af multitekniske serviceteknikere kombineret med kundetilpassede serviceprogrammer vil yderligere øge værdien for eksisterende og nye kunder.

– Det er en fornøjelse at byde Elektromatik velkommen til BOS Power koncernen, siger Carsten Højerup, BOS Powers direktør for PowerGen og uddyber:

– BOS Power vil bygge videre på Elektromatik’s gode position i Sverige og de kvaliteter og styrker som virksomheden har.  Baseret på dette planlægger vi yderligere vækst i Sverige og i resten af Norden.

Eknäs Gård, ejer af Elektromatik, ser BOS Power som en perfekt partner for Elektromatik til yderligere vækst og udvikling. Parterne vil arbejde tæt sammen om den videre udvikling af markedet for nødstrømsløsninger.

– BOS Powers styrke og tilstedeværelse i hele regionen vil give Elektromatik langt større muligheder til udvikling af virksomheden og ikke mindst et udvidet geografisk marked, siger Örjan Gustafsson, Adm. Dir for Eknäs Gård og påpeger:

– Vi er glade for, at Elektromatik’s kompetente medarbejdere vil være grundlaget for den videre udvikling af BOS Powers investering i det nordiske marked.

BOS Power i Norden

Udover købet af Elektromatik, købte Bertel O. Steen Power Solutions i løbet af 2019 og 2020 Holm Technoscan i Danmark, Swedmotor’s MTU aktiviteter i Sverige, og etablerede et lokalt selskab i Finland.  Erhvervelser samt etablering af nye selskaber er en vigtig del av Bertel O. Steen Power Solutions strategiske plan for vækst og effektivisering af forretningen. Med den nordiske organisation på plads vil virksomheden have kapacitet til yderligere at styrke MTU’s konkurrenceevne i regionen, siger Ove Johan Solem, Adm. Dir. i Bertel O. Steen Power Solutions.

 

Om Elektromatik

Elektromatik Power Generation AB er beliggende i Örnsköldsvik i Sverige med salg, konstruktion, værksted, test, reservedele og service. Virksomheden har sit eget værksted, der er udstyret til at producere komplette nødstrømløsninger samt testfaciliteter til test af generatorløsninger. Designafdelingen har stærk ekspertise indenfor mekanisk og elektrisk design. Projektlederne arbejder tæt sammen med resten af ​​organisationen for at levere tilpassede nødstrømsløsninger. For mere information se www.elektromatik.se 

 

Om Bertel O. Steen Power Solutions AS

Bertel O. Steen Power Solutions (BOS Power) er den nordiske distributør for Rolls-Royce Power Systems af det anerkendte mærke MTU. Virksomhedens hovedaktiviteter er leverancer af dieselmotorer, fremdriftssystemer og generatorløsninger samt egenudviklede hybrid- og elektriske fremdriftsløsninger til den maritime sektor. Virksomheden leverer også integrerede nødstrømsystemer til industri og landbaseret drift. BOS Power leverer service til alle applikationer med et stort team af serviceteknikere og tilpassede serviceprogrammer. Virksomheden har sin egen ingeniørafdeling til udvikling af nye løsninger og projektgennemførelse. BOS Power er et helejet selskab i Bertel O. Steen Kapital, og har en forventet omsætning på ca. 450 millioner NOK i 2020 og har 107 ansatte på lokationer i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

For mere information se www.bospower.com